תזונה
התזונה המודרנית מבוססת על מזון מתועש ודל במרכיבים חיוניים, ומתאפיינת בצריכה של כמויות מזון מופרזות. זהו הגורם להיווצרותן של מרבית המחלות, וכן למחלות בקרב ילדים, שבעבר סבלו מהן רק מבוגרים.
הגישה של הדיאטנית הקלינית במרבית המקרים שונה לחלוטין מן הגישה הנטורופתית. ההסתכלות הנטורופתית לוקחת בחשבון את התמונה הכוללת.
הגישה הנטורופתית מבחינה תזונתית מסוגלת גם לטפל בבעיות שהרפואה הקונבנציונלית מתקשה להתמודד עמן, כגון עצירות, בעיה שלעתים ניתן לפתור לחלוטין, אך רק באמצעות תזונה נכונה.